2 maanden geleden een nieuwe keuken geïnstalleerd waar dit apparaat onderdeel van is. Mijn vergelijkingsmateriaal is een vrijstaande Bosch vaatwasser die ik zo'n 23 jaar gebruikt heb. Een wereld van verschil en helaas niet altijd in de positieve zin voor Etna.
Er zitten 8 programma's op die netjes worden beschreven in de handleiding. Ik heb er tot nu toe 3 geprobeerd, waarbij het automatische programma het beste lijkt te werken.
De voordelen:
- De bestekbak kan makkelijk op verschillende plaatsen in de vaatwasser neergezet worden.
- De bovenste lade is in hoogte verstelbaar.
De nadelen:
- De vaat wordt niet droog als de deur gesloten blijft na een programma (bij geen van de 3 programma's). Dat zal ook wel de reden zijn dat de deur automatisch geopend kan worden na een wasbeurt. De Bosch kon dit niet, maar daar was de vaat altijd droog met de deur dicht.
- Het is nu al 3 keer gebeurd dat de wastablet nog intact onderin de vaatwasser lag en 1x half gebruikt. Dit terwijl het bakje toch echt goed gesloten was.
- De borden zitten te kort op elkaar en komen tegen elkaar aan als je ze allemaal wil gebruiken. Dus er is maar voor de helft echt plek.
- De bovenste lade is geschikt voor glazen en dat was het wel....bakjes of kommetjes kan je niet goed kwijt. Kunnen alleen maar plat gelegd worden. Het lijkt of er totaal niet nagedacht is over deze indeling.
- Ding heeft WiFi aan boord. In mijn ogen een overbodige functie, maar leuke gimmick. Alleen is de Connect app niet beschikbaar in de Playstore van Android, dus niet in te stellen.
- Lampje in de vaatwasser gaat automatisch uit na 5 minuten o.i.d., maar kan je niet handmatig uitschakelen.
- Deur kan niet op een kier staan. Deze kan alleen voor de helft of helemaal open.
- Bestekbakje heeft de mogelijkheid om dichtgeklapt te worden zodat het bestek in oogje gedaan kan worden. Is leuk, maar zit te dicht op elkaar en werkt niet heel goed.
Al met al verlang ik terug naar mijn 25 jaar oude Bosch. Die was in de belangrijkste zaken (drogen en indeling) toch echt stukken beter.
Pluspunten
- Bestekbak vrij te verplaatsen
- Springt automatisch open na wasbeurt
Minpunten
- Droogt niet wanneer deur dicht blijft
- Vreemde indeling van bovenste rek
- Onderste rek niet volledig te benutten
- Wastablet niet altijd gebruikt
- Minder ruimte dan vorige vaatwasser